Spring til indhold
Brevkassen Kendt professor fra KU misinformerer investorer

Kendt professor fra KU misinformerer investorer

Inde på Københavns Universitet har Mads Meier Jæger sin daglige gang som professor i sociologi. Alligevel foregiver Mads Meier Jæger at være bedrevidende ekspert i aktier på Facebook.

Mikkel Skipper har studeret aktier i årevis og skrevet to bøger om emnet. Der er generelt to problemer med selvudnævnte aktie-eksperter på Facebook: 1) Personerne på Facebook har ingen interesse i fakta, men i kammeraternes “likes” og 2) tonen er ofte hård og usaglig, hvilket ødelægger rammen for et konstruktivt og lærerigt miljø.

Ultimativt kan nybegyndere tabe penge ved at lytte til personer på Facebook. Vi ved ud fra historien hvad der sker, når nybegyndere får en dårlig oplevelse – så forlader de markedet til skade for alle investorer.

Mikkel Skipper.

Mads Meier Jæger påstår blandt andet at investeringshorisonten “ikke er direkte relevant” for investorer.

Dog uden et mål for tid, er det ikke muligt at opgøre investorernes afkast. Investorer i indeksfonde får også mest ud af at være langsigtede, fordi deres formue i kroner akkumuleres mere des længere tid, der går.

Når en professor med et kendt navn inden for sociologi, foregiver at være ekspert i aktier på Facebook, så kan det kun gå galt. Man bliver heller ikke en god kok alene fordi at man har prøvet at lave mad.

Mikkel Skipper.

Personer som Mikkel Skipper, har studeret aktier i årevis. I stedet for at have kritikken på automatpilot, burde personer som Mads Meier Jæger være nysgerrige og tænke at de måske også kan få en ny “aha” oplevelse, blive klogere og drage større fordel af deres investeringer.

I stedet udtaler professor Mads Meier Jæger sig om Mikkel Skippers nye bog “Den sidste procent” at forlaget ikke er “rigtigt”:

Dette kneb giver Mikkel Skipper dog ikke meget for.

Mads Meier Jægers udsagn passer ikke og han ved det. Det er problematisk for Københavns Universitet at en af deres professorer taler usandt. Mads Meier Jæger ville i hvert fald ikke kunne undervise mig i lyset af hans krænkende udtalelse. Min bog er selvudgivet hos Danmarks største boghandel, har ISBN-nummer og forhandles af de fleste netboghandlere. Derimod kan den slet ikke købes på DBA. Indholdet fejler heller ikke noget, du kan jo selv prøve at læse den”.

Mikkel Skipper

Forlagsredaktør Henning Lund fra Frydenlund, har læst et tidligt oplæg til Den sidste procent og siger: “Jeg synes, det virker overbevisende, og der er ingen tvivl om, at Mikkel faglig set har fod på området”. Årsagen til at bogen ikke blev udgivet hos Frydenlund skyldes manglende netværk til at markedsføre bogen ordenligt. Dette gælder de fleste store forlag i Danmark, da aktier bogmæssigt er et specialiseret nichemarked i Danmark.

Rektor på Københavns Universitet er blevet bedt om at forholde sig til Mikkel Skippers klage over professor Mads Meier Jægers adfærd, men er ikke vendt tilbage inden redaktionens afslutning.