Spring til indhold
Briefing Korte nyheder Value investering: De bedste aktier ifølge Buffett

Value investering: De bedste aktier ifølge Buffett

Warren Buffett (92) og Charlie Munger (99) afholdte traditionen tro årsmøde i Berkshire Hathaway. Siden 1965 duoen leveret en stigning i værdien pr. aktie på 19,8% årligt, det dobbelte af S&P 500, der har leveret 9,9% årligt i den samme periode.

På årsmødet pegede Warren Buffett atter en gang på Benjamin Grahams bog “The Intelligent Investor”, der lærer investorer at købe gode virksomheder til nedsatte priser. Noget jeg i denne gratis artikel gennemgår hvordan man gør.

“Denne bog lever videre, og alle bliver ved med at bringe nye bøger ud og sige en masse andre ting,” sagde Buffett. “Men de siger ikke noget, der er så vigtigt som det, han sagde i 1949 i denne forholdsvis tynde lille bog.”

Warren Buffett, 7. maj 2023, om “The Intelligent Investor”.

At en bog for 1949 stadig er relevant og kan skabe resultater, skyldes ifølge Warren Buffett at andre mennesker fortsat gør dumme ting på aktiemarkedet. Så længe der er konkurrence om at overliste hinanden, så vil der opstå fejl og dermed muligheder for value investorer.

Munger tror derimod “at value investorer vil få det sværere nu, hvor der er så mange, der konkurrerer om nogle få muligheder”. Muligvis kommer value investorer, derfor muligvis til at tjene mindre i fremtiden.

Ifølge Buffett har Munger dog brugt det argument siden 1965.

Mine bøger

Solo med aktier – en hurtig introduktion til aktier, risiko og markedet

Den sidste procent – En bog for nybegyndere om passiv, defensiv og offensiv investering