Spring til indhold
Briefing Markedskommentar Jyske Bank aktier: Tager Jens Løgstrup fejl i stort sats?

Jyske Bank aktier: Tager Jens Løgstrup fejl i stort sats?

Storinvestoren Jens Løgstrup meldte ud i Finans den 3. januar 2022, at han havde opkøbt Jyske Bank aktier og nu ejede 0,5% af banken. Løgstrups afkastforventning er 40-60% inden medio 2024 – og anbefalede andre at købe Jyske Bank aktien til deres portefølje.

Fem måneder senere skrev Euroinvestor at ”Jyske Bank-aktien falder mere end 8 pct.” – et tilbageslag for Løgstrup, selvom aktien er i plus år-til-dato. Årsagen er tilsyneladende et muligt opkøb af Handelsbankens danske aktiviteter til 8-9 mia. og den potentielt forbudne kapitalforhøjelse.

Millionærklubbens Lau Svenssen har tidligere fremhævet at indre værdi (“price-to-book eller P/B”) viser prisen er lavere end værdien af bankernes egenkapital. Det samme lægger Løgstrup vægt på. Imidlertid er nøglen til at vurdere banker deres overskud, ikke deres egenkapital.

Min analyse af de seneste fire årsregnskaber viser en gennemsnitlig fri pengestrøm på 4,4 mia. kr. Dette er i sig selv ikke imponerende og seneste regnskab fra 2021 trækker med en negativ udvikling fra i investeringslysten.

Samtidig er det centralt at huske på konkurrencen fra andre banker om investorernes gunst. F.eks. har Goldman Sachs og JPMorgan den dobbelte egenkapitalsforrentning af Jyske Bank – og Goldman Sachs har en omsætningsvækst 12 gange højere end Jyske Banks.

De amerikanske banker opfylder bestemt kriteriet om finansiel styrke, men Goldman Sachs handles til en P/B på 0,9. Det betyder imidlertid ikke aktien er billig, begge de amerikanske banker er dyrt prissat, på trods af det seneste brandudsalg i deres akter.

Løgstrup behøver ikke tage fejl – på sigt

Jyske Bank er lige nu hæmmet af en svag finansiel styrke, der på kort sigt ikke forbedres af det potentielle opkøb af Handelsbanken.

Gør prisskiltet på Jyske Bank aktier, virksomheden til en overbevisende investering?

I så fald skal Løgstrup have ret i tre ting: 1) At Jyske Bank er godt ledet og håndterer Handelsbanken optimalt. 2) At overskuddet bringes op relativt til bankens aktiver. 3) Og at inflationen falder ud til bankens fordel.