Spring til indhold

Køb kunst i København

Kunst ændrer måske ikke verden, men den får os til at tænke over den. Her kan du byde på håndplukket moderne og ældre malerier samt tegninger - kurateret af Mikkel Skipper.

Frank Hammershøj - Interiør

Frank Hammershøj

Interiør

Maleri
Olie på lærred
Sign. FH
69,5×80

Frank Hammershøj var maler ligesom Vilhelm Hammershøi (1864-1907), der var mormorens fætter. Tårne og spir ved Moldaufloden i Prag. Kunne tænkes at være dem, som skimtes i vinduet bag ved pianisten. Stand: Enkelte krakeleringer.

Vejl. pris mellem

10.200 DKK

Køb Kunst - Salvador Dali Memorabilia

Salvador Dali

Memorabilia, 1972

Grafik
Sign. ‘Dali’
Nummer EA (Epreuve d’Artiste)
‘Memorabilia’ fra serien ‘Aurelia’, 1972
79×84,5

På papir med vandmærke ‘Arches, France’. Litteratur Löpsinger nr. 563, dog er EA ikke omtalt. Papiret let gulnet og bølget langs nederste kant. Proveniens: Denise Rigal signeret verso, som via Ateliers Rigal var autoriseret trykker af serien.

Vejl. pris mellem

8.500–12.500 DKK

Salvador Dali

Dali i det franske kunstakademi, 9. maj 1979

Fotografi
Sign. ‘Dali’
Dedikation med Dalis krone-design
17,7 x 12,7 (46 x 39)

Salvador Dali i det franske akademis kunstekspertsektion den 9. maj 1979. Fotografi af Robert Cohen for AGIP, vintage Silver Print. Stemplet på verso. Stand: Monteret med tape på passepartout. Ramme uden glas. Verificeret af Bruun-Rasmussen.

Vejl. pris mellem

10.000 DKK

J. L. Lund

Jomfruen og barnet

Maleri
Olie på kobber
Usigneret
Ø18 

Hvis Eckerberg var guldaldermalernes fader, så var J. L. Lund genremalernes ditto. Maleriet er monteret i firesidet ramme. Proveniens: Fransk privatsamling. Stand: Enkelte retoucheringer.

Vejl. pris mellem

15.000 DKK

Jørgen Sonne - Nonner spadserer i Klosterhaven, Rom

Jørgen Sonne

Nonner spadserer i Klosterhaven, Rom

Studie, ca. 1866
Vandfarve og bly på papir
Signeret I. S. Vandfarve 
19×22

Jørgen Sonne (elev af J.L. Lund) i 1866-67 opholdte sig i Italien. Jørgen Sonne udarbejdede tidligere en frise om Thorvaldsens hjemkost, der anses for at være det første mindesmærke af en borger på niveau rytterstatuerne af regenter. Stand: Papiret er gulnet.

Vejl. pris mellem

4.000–6.000 DKK

Julies Friedlænder - Den lille hornblæser tager Afsked

Julius Friedlænder

Den lille hornblæser tager afsked

Tegning
Kul på papir
Signeret I.F. 1849
35×44

Julius Friedlænder (elev af J.L. Lund) skildrede Treårskrigen med den unge hornblæser, som tager afsked med familien. Tegningen har proveniens: Direktør A. O.Andersens Samling; solgt 1936 paa Auktion hos Winkel & Magnussen, Kat.Nr.447; derefter i Museumsinspektør Carl Neergaards Samling; solgt 1946 paa Auktion sst., Kat.Nr.427. Det samme motiv findes i en mindre udgave som blyantstegning, Frederiksborg Museet inv.nr. A6780.

Vejl. pris mellem

2.000–3.000 DKK

Kunst - Wilhelm Marstrand Dansende Romerinde

Wilhelm Marstrand

Dansende romerinde

Studie
Blyant på papir
Usigneret
26×20

Wilhelm Marstrand (elev af Eckersberg) hører til guldldermalerne. Tegningen af den dansende romerinde tilskrives at være et studie til maleret “Lystighed udenfor Roms mure på en oktoberaften, 1839”, som hænger på Thorvaldsens Museum (katalognr. B258). Tegning monteret i passepartout.

Vejl. pris mellem

5.000–6.000 DKK

N. A. Abildgaard - En vinget genius

N. A. Abildgaard

En vinget genius hælder olie på lampen

Skitsetegning
Blyant på papir
Usigneret
17×10,5

Betegnet på det underliggende papir Abildgaard. Montereret på papir. Motivet minder om A genio lumen C76. Abildgaard vejledte tidligt Thorvaldsen. På Thorvaldsens Museum mener man at det tegnede udtryk ligger tættere på Thorvaldsen end på Abildgaard. Hos Bruun-Rasmussen mener man at tegnemåden ligger tættere på Abildgaard.

Vejl. pris mellem

7.000–8.000 DKK

Køb kunst - Louis Jean Desprez

Louis Jean Desprez, tilskrevet

Gustav III bevistar julmässan i Peterskyrkan i Rom 1783

Skitsetegning
Sortkridt på papir
To figurstudier på et ark
Usigneret
35×24,5

Betegnet “Desprez flgur till Gustaf IIIs besök i Petruskyrkan”, (vandmærke J. Kool) monteret i passepartout. På Nationalmuseum, Stockholm findes maleriet “Gustav III bevistar julmässan i Peterskyrkan i Rom 1783” fra 1786–87 inv. nr. NM802 og det er nærliggende at tro at denne tegning er et studie hertil. Proveniens: Christian Hammer (1818–1905), Stockholm (L.1238).

Vejl. pris mellem

8.000–16.000 DKK

Min interesse for kunst opstod i 2014, hvor jeg begyndte samle litografier af særligt Henry Heerup og Salvador Dali. Efterfølgende har samlingen bevæget sig mod unika malerier og tegninger. Jeg er særligt glad den danske guldalder ca. 1800-1853, Skagensmalerne og Cobra-bevægelsen. Det væsentlige for et kunstværk er at det har en dragende effekt, skaber følelser og inspiration til daglig.

Afgiv dit bud

Alle er velkomne til at byde. Et bud er først bindende ved betaling, du skal derfor ikke være bange for at miste muligheden for at besigtige værket ved afhentning.

  Købsvilkår

  Jeg ønsker at yde alle købere den bedste service – både før og efter et køb. 

  En aftale om at købe et kunstværk er først bindende, når betaling er sket. Alle kunstværker sælges som afhentningskøb, hvor der betales med MobilePay + evt. restbeløb kontant. Det er muligt at lade en kunsttransport/tredjemand afhente på dine vegne efter nærmere aftale (hvis betaling allerede er foretaget via bankoverførsel).

  Konditionsrapport
  Hvis du ikke har mulighed for at besigtige et kunstværk ved fremmøde, kan en skriftlig konditionsrapport bestilles for at vejlede dig om kunstværkets stand. Dette gælder også selvom du har afgivet et bud online. Konditionsrapporten kan ikke gøres til genstand for reklamationer (dog kan der reklameres over katalogteksten – se reklamationsfrist).

  Kunstværker, som er tilskrevet
  Hvis usignerede kunstværker er uden proveniens, så må de ofte tilskrives en kunstner. Tilskrevet betyder at kunstneren med høj sandsynlighed har udført værket, men at det ikke kan garanteres. Det er således ikke muligt at reklamere, hvis kunstneren senere viser sig at være en anden eller er ukendt. En tilskrivning er en faglig helhedsvurdering bl.a. baseret på motiv, tegnemåde og evt. research – det er således ikke tilstrækkeligt at kunstværket er betegnet kunstneren f.eks. på rammenFør et kunstværk sælges som tilskrevet, så har jeg bedt relevante museer og auktionshuse om deres mening.

  Reklamationsfrist
  Du kan reklamere over væsentligt forkerte beskrivelser af et kunstværk i to år fra købsdatoen, dog har du ingen fortrydelsesret. Du kan ikke reklamere over billedrammer/glas eller skader sket under transport (her anbefales det at tegne en transportforsikring). Ønsker du at reklamere, bedes du undlade at sende kunstværket retur med det samme, men kontakte mig hurtigst muligt pr. e-mail. Kan din reklamation anerkendes, skal kunstværket ifølge loven returneres i samme stand som ved købet og du skal i henhold til loven betale for returforsendelsen. Købesummen vil blive refunderet via bankoverførsel efter modtagelsen af kunstværket, typisk i løbet af nogle få hverdage.

  Privatlivspolitik
  Når du afgiver et bud via formularen på hjemmesiden, vil din e-mail adresse blive tildelt et serienummer. Derudover vil din IP-adresse og browser-version fungerer som et filter, der skal frasortere uønskede henvendelser. Hvis du køber kunstværket, så gemmes kommunikationen i to år af hensyn til reklamationsfristen, hvorefter den slettes. Hvis du ikke køber kunstværket slettes kommunikationen senest tre måneder efter forhandlingen er afsluttet.