Spring til indhold
Aktieanalyse & Opinion Opinion Sæt aktier på skoleskemaet

Sæt aktier på skoleskemaet

Dette er et åbent brev sendt til Uddannelses- og forskningsministeren, Copenhagen Business School, Københavns Universitet, Euroinvestor, Berlingske og Weekendavisen.

Kære Jesper Petersen,

Som du nok selv har erfaret, så oplever mange almindelige mennesker at aktier er et sted, hvor man er på herrens mark. 

Og det gavner ikke nogen at udvalget af investeringsbøger er meget lille i Danmark og at forskningen i Danmarks tungeste aktieindeks C25 nærmest er ikke-eksisterende fx. i forhold til USA. 

Som forfatter har jeg skrevet bogen “Solo med aktier – På egen hånd i en vild verden” for netop at bidrage til oplysningen om aktier og aktiehandel på et “videnskabeligt grundlag”, men alle kilder er amerikanske. Ingen er danske.

Dette bør man bide mærke i, da danskere generelt er højt uddannede, men ikke inden for aktier. Her hersker et stort tomrum, forældede meninger og et stort fagligt efterslæb.

Årsagen til problemet er som redaktøren på Djøf Forlag rigtigt påpegede; at aktier ikke eksisterer som et fag i Danmark – og selvom redaktøren på Forlaget Frydenlund kalder mig ekspert på området med et velskrevet manuskript, så er deres netværk inden for aktier, så dårligt i Danmark, at en udgivelse bliver meningsløs hos dem, der ellers er specialister i fagbøger.

Dette er en meget bekymrende udvikling for hvem gider udvikle viden til bøger, der ikke vil blive læst af nogen – og de bøger, der skabes, kan ikke sælges, fordi de offentlige leverandørkrav fungerer som usmidige barrierer for adgangen til de bedste bøger på området, herunder den jeg har skrevet.

Danmark har brug for dygtig arbejdskraft, men også dygtige investorer!

Med venlig hilsen,

Mikkel Skipper.
Forfatter